Många timmar i bilen och ULK, steg 1

Kom in på ULK kursen i sista stund och jag kan knappast säga att jag var sådär jättepositiv till de hela då jag hört att det skulle vara både pest och pina. Istället visade det sig vara en riktig hit. Iaf steg 1, på wången. Som ett typiskt "ridskole-offer" från en obetydligt liten stad så var wången något i hästväg (ha ha). Hatar ordvitsar.

När vi först kom till Wången hade vi en samling och vi åt frukost. Fanns hur mycket som helst! Men du tror man vågade äta då de satt ett helt gäng elever satt och granskade en? Nej, det blev en sketen knäckemacka. En stund senare började våran lilla skara röra på sig och vi följde väl med strömmen. Satan så kallt det var!! Tog en evighet att komma till teorisalarna. Presentation etc men de behöver vi inte prata om då de är tråkigt. Den enormt långa och iskalla rundvandringen var betydligt mycke roligare.

Det finns stall A,B & C för gymnasie elever, D för islandhästar, E för privatare, gäststall m.m. Ovalbana, rakbana, körbana, skrittmaskin, stort ridhus etc. Dom intill liggande hagarna såg ut som en myller av plockepinn och det var hästar överallt. Underbart! De är vid sånna tillfällen man frågar sig själv vad i helvete man hållt på med?

Och över lag var dom flesta på kursen riktigt skapliga :) Satt sent in på lördagsnatten i våran stuga och pratade hästar. Det är kul att höra om lite lika sinnade. Även om de flesta i min omgivning respekterar att hästar är min livsstil så blir det ändå lite av en "djupa suckar, himla med ögonen och stänga av öronen"-grej.


Evelina

200m till leden och skogen.

Det är egentligen ganka sjukt att man ska behöva lasta skotrarna på släp för att åka 200m till leden. Men så är reglerna. Man får passa på att köra såfort vädret tillåter för annars blir de allt för sällan. Just därför har körkorts-plugget kommit i lite kläm men ärligt orkar jag inte bry mig. Har lagt ner allt för mycke energi till att oroa mig bara. Det var så skönt att köra upp i skogen idag och tänka på annat..

Evelina



 


Och vem är det som är så smart egentligen?

Första skoldagen efter lovet. Som vanligt är man lagomt naiv och tror att man får en mjukstart. Icke!! På med smartskallen för nu väntar hur mycke som helst i Matte C. Men dom som egentligen var smart var dom som hoppade av redan efter första kapitlet. Nu har man ju liks gått ett halvår och då kan man väl gå ett halvår till? Känns inte speciellt lönsamt att hoppa av nu.

♣ Evelina


 


Bara för att klockan är tre på natten..

Mitt i händelsernas centrum. Heja heja! Jag gruvas så fruktanvärt inför körkortet och har under de senaste två timmarna ägnat mig åt att försöka somna men hur man än ligger tycks de aldrig vara skönt. Jag har till och med hållt andan i hopp om syrebrist vilket skulle leda till att jag somna, men icke.

Evelina

Ligger bara och tänker på körkortet..

Eftersom mina föräldrar inte hade vett nog att planera så föddes man som decemberbarn vilket innebär att jag, efter julhelger och nyår, får skriva och köra upp. Jag avslöjar inget datum eftersom de blir sån enorm press och det räcker som det är. Egentligen är det löjligt eller jag vill åtminstone intala mig själv de. So? Om jag kuggar mig. Men istället matar jag in allt hemskt i mitt eget huvud. Jag verkligen plågar mig själv för det är inte hälsosamt att ligga till närmare 4 på morgonen och bryta ner sig själv med "tänk om jag får black out"-tankar.

Evelina

RSS 2.0