SIHS, Stockholm Horse Show

För tre timmar sen ringde Maria som just då satt i Globen. Jubel, applåder, musik, speaker, STÄMNING! -"Måste lägga på nu, hoppningen börjar!" Kan man motstå? Hahaha, inte en suck! 07.20 går bussen ner mot Stockholm imorgonbitti och på den kommer jag att sitta. Tyvärr tar resan nästan åtta timmar så inatt blir det en lång natt för att kunna sova imorrn. Kommer åka till Globen på en gång och hämta biljetten och sen träffa Maria, Jossan, Madde, Linda, Sara och inte att förglömma Carola. Möta upp med Carolina och för att hämta nyckeln och sen blir det stan :)

9.30 börjar showen på söndag morgon och efter det blir det annexet. Kan knappt bärja mig ! Bussen hem igen går inte förrns mot kvällskvisten så jag har gott om tid. Dagens ord blir väl ändå LYCKORUS!

Evelina

Idag blev det skola och stall.

Igår kväll somnade jag inte förrns kl.1 av någon anledning och det kändes som om jag knappt hann somna innan klockan ringde 6. I vanlig ordning åkte jag till skolan och tog bussen till stallet. Red Espri, mest lösgörande med öppna och sluta. Sussi hade även en tanke med att vi skulle öppna upp höfterna ordentligt. Snart närmar sig dressyr programmet, LB:2 som avslutar kursen innan vi går över till D-kursen.



Körde även en otroligt rolig övning hemma. Längs ena långsidan ligger tre bommar med 17,5 mellan vardera. Normalt går man på 4 galoppsprång mellan men vi skulle även rida på 5 och 3. Övningen går ut på att man rider med överdrivet korta stigbyglar, eftersom vi var fyra stycken idag innebär de att en rider och tre står upp i fältsits utan att ta något som helst stöd. Om man inte klarar av att få in rätt antal galoppsprång fortsätter man varv på varv tills de funkar, vilket kan vara enormt påfrestande. Det går avancera övningen genom att lägga in yttligare galoppsprång mellan bommarna. Det är en styrkeövning och jag kommer känna det imorrn vill jag lova.

Evelina

Beställa stallboken och söka praktikplats

Blir till att beställa stallboken 2009 och för mig blir det då norra och det blir även en organizer i brun oxford. Har även spenderat större delen av kvällen till att kolla upp lite smått bland arbetsplatsutbildnings- platser. Vet verkligen inte vad jag vill efter studenten så jag tänker välja det som känns bäst just nu och jag brinner fortfarande lika starkt för ridsporten som jag gjorde för 13år sen så förhoppningsvis finns det inget som kommer hindra mig från att fortsätta i minst 13år till.


Evelina och High Lee sommaren 2007, Sala.



Kommer söka APU - plats hos bland annat Linda och Maja Heed. Vet överhuvudtaget inte om dom tar emot praktikanter men i så fall har jag förhoppningsvis hemma klubben att falla tillbaka på.

All lycka till tjejerna som är i Globen ;) För egen del bänkar jag mig framför TV:n på söndag.

Evelina

Big NO NO !


"med lyxig 18k guldplätering, graverade detaljer och svart ormskinnsimitation"

Sitter just nu och kollar runt på allt vad som kommer mig för. Fann bland annat Motorolas nya begränsade utgåva som kostar närmare 5000kr. In your dreams, den var inte änns snygg (A)

Evelina



Glasögon


Sean John model 1009

Högt upp på önskelistan i år står dessa glasögon. Guldfärgade och öppna nertill.  Länge har det varit lite pinsamt med glasögon. Att man har synfel och att man måste ha en hel TV- ruta mitt i ansiktet.  Och i ärlighetens namn skulle jag knappast bli mer intresserad av en kille om jag fick veta att han hade glasögon. Men nu är det inte alls lika tabu som förr. Folk utan något som helst synfel skaffar glasögon med fönsterglas och de förstår man, det är så snyggt !


Evelina

Citat: "vidrigt"

Man har tre ben, i örat. Hammaren, städet och stigbygeln. Tänka sig, i örat. Och dom har till och med fått varsitt namn. Man är lika lång med armarna utsträckta mellan långfinger till långfinger som från häl till huvve. Tungan är en muskel med vårtor längst, längst in. 90% av alla intryck sker via synen. Apelsinskal är det som liknar mänsklig hud mest. Efter 2 veckor har man bytt hela kroppshuden. Man tappar mellan 80-120 hårstrån varje dag och ändå bär inte mat-tanterna hårnät. Fy fan vad äckligt :S

För övrigt ska jag hälsa till Henrik.


Evelina

Skola och körkort

Började med körlektion imorse. Ecodriving innebär tydligen att gasa upp till 70km/h på 2:an, varva som en idiot. Nej, jag vet inte riktigt om jag tror på de :S Fan bilen lär ju gå sönder!! Kom lite sent till idrotten så jag gjorde av med lite energi i motionsrummet, sköönt! Och nu har jag suttit och gjort lite teori på datorn. Hade så mycke fel så jag orkade inte änns kolla på vad de va :P Haha! Nä, nu ska jag nog åka hem med ettan ;)

Evelina

Nils Karlsson pyssling


Nils Karlsson pyssling

Somna i soffan och vaknade upp till Nils Karlsson pyssling som gick på någon av plus kanalerna. Söt nisse. Det var nog närmare hundra år sedan jag såg den, lätt överdrivet :) Dagen till ära har jag ätit nudlar till middag och halvt städat mitt rum. A man got to do..

Och det har snöat och snöat lite till och då blir man på sådant fasligt glatt humör för det riktigt frasade under fötterna imorse!! Måste ju försvara vintern på nått sätt då de i övrigt suger att fylla år i december ;) Jag ska för övrigt köra halkbanan på tisdag, gruvas :S Kanske inte just för halkbanan utan för vägen påväg dit. Gaah!! Nu ska jag sätta mig ner med något betydligt säkrare, körkortsboken ;)


Evelina

åtta

Miss Perfekt. En människa som alltid gör moraliskt rätt, alltid säger smarta saker, aldrig haft en dålig hårdag, inte vet vad dålig hy är, alltid perfekta naglar, oslagbar klädsel, går rätt, har topp betyg, hänger med rätt folk och är på rätt fester. Det är faktist riktigt irriterande med en människa utan svaga punkter, orka!

Psykopaten. En människa som man aldrig vet vart man har den. Ena gången är allt frid och fröjd och andra gången duger det inte änns att heja. Ena gången blir man nästan påhoppad av glädjeskutt och andra gången sitter blicken fast i marken. Och hur ska man veta när de duger och inte? Förbannat vad jobbig man kan va.

Översittar aset. Snea blickar, fula grimaser och hån flin. En människa som gottar sig i andras olycka och sulle kunna ggöra vad som helst för att kunna framstå som ändå lite bättre än alla andra. Det är en människa som ofta ljuger och snackar skit och har sällan några riktiga vänner och dom få vänner hon har, har hon krängt på sig.

Wanna be. Usch! En liten människa med ett självförtroende på en  tvärhand hög. Är varken snygg eller populär utan försöker genom billiga kopior och massa skit snack få någon slags självbekräftelse. Vara någon dom inte är genom att ha kläder med märkestryck och skvallra allt elefantöronen hört så lyckas hon må bättre för stunden. Grattis!

Prylbögen. Hon har de, han har de. En som har så jävla fullt upp med vad alla andra håller på med. Äger allt och har allt, eller pappa och mamma äger och köper allt. Kan förväxlas med wanna be´n och översittarn men skillnaden är att denna inte behöver självbekräftelse utan bara är sån, en bortskämd snorunge. Och som sen lever på nudlar och blodpudding efter studenten: Välkommen till verkligheten.

Bäbba. Någon som alltid ska älta allt till förbannelse och rövslicka varenda arsle om så skulle behövas. Någon med fruktansvärt lite självrespekt och som alltid velar. Tänker för mycke och lever för lite.

Grå musen. Har en egen åsikt men vågar aldrig säga den. Finner sig i situationen men accepterar den inte. Vet att saker är fel men det lönar sig inte riktigt att ta smällen för att ha stuckit upp för en gångs skull.

Och däribland finns jag, en människa som sällan inser sina begränsningar, en drömmare. En sån som ofta lovar saker och tar på sig ansvar som sedan blir lite för svåra att leva upp till. En som ofta kanske uppfattas som oansvarig eller en lögnare :S Som skissar och målar upp bilder inom sig, förstorar upp saker i vardagen och får dom att låta mycke mer än vad dom egentligen är.

Evelina

Min andra kärlek

större
skoteeern

Det ligger inte änns 10cm snö på marken och skoterspåren finns redan där, sccchöönt. Strumpbyxern och kjol men vad gör väl de när man har kramp i högertummen ;)
Evelina

Smyg fet

Sen ridolyckan har det spunnit vidare, fick inflammation i benet veckan efter de och äter fortfarande penicilin och nu har jag åkt på en förkylning a´la BIG TIME! Risig brud. Känner mig i största allmänhet smyg fet och äcklig. Råge, jag ska till sjukhuset nästa vecka också, kolla blodet. "Är som nå j*vla fritidsgård dehär." Stämmer dä.

Kändes nödvändigt att åka till skolan för 2 lektioner idag, nej! Känner mig så hemskt trött på skolan just nu och det enda man får inprintat bakom pannbenet är "lägg i sista växeln, sista året nu." Tänka sig att jag har ingen sista växel, jag ligger redan och blå varvar.

Evelina

Kalle Anka & Madonna

Hahaha. Att man kan drömma så konstigt, de jag minns av nattens drömmar är Madonna och Kalle Anka och ett svagt minne av ett piratskepp?! HA! Vid dehär laget lär de flesta av er dum - förklarat mig.

För övrigt är det ju Halloween och hur många ska inte ut ikväll, handuppräckning?! Nu ska vi se, en! En enda Evelina ska inte ut ikväll. Istället planerar jag ett bord fullt med gotta och en bra film ! För det är så att efter kraschen kommer jag ha svårt att gå i minst 2 veckor, alltså kommer jag varken kunna träna eller jobba, än mindre festa. Och eftersom jag inte kunde tävla imorrn har jag shoppat istället. Tragisk tröst shopping!

Evelina

RSS 2.0